Jag vill ha vår, nuuu!

Kan inte snön bara försvinna fort, fort, fort?!
Men jag har en del inplanerat den kommande tiden så det ska nog bli bra ändå!

9-14:e april: Åka hem till familjen!
16-20:e april: Linda kommer upp.
30:e april: Piratpicknick!
14-18:e maj: Linda och Sofie kommer upp.

(Bild från maj 2007. Mjukglass!! Mums!)


I want some more.

Så sjukt söt tjej på sanningens ögonblick, man dör ju!! Kan inte annat än bara sitta och skratta hela tiden.

Har hunnit med att städa lite ikväll. Har nog blivit beroende av rökelser också! Var tvungen att tända en idag med. Luktar ju så gott!
Har fixat med lite papper också.
Hoppas att saker och ting ska klarna imorgon så att jag kan börja slappna av sen!

Och solen går sakta ner.

Sitter och lyssnar på skivan med låtarna som Sandra spelat in. Din röst gör mig lugn. <3

When you cried I'd wipe away all of your tears
When you'd scream I'd fight away all of your fears
And I've held your hand through all of these years
But you still have all of me

You used to captivate me
by your resonating light
But now I'm bound by the life you left behind
Your face it haunts my once pleasant dreams
Your voice it chased away all the sanity in me

I födelsedagspresent får du gärna göra några James Blunt låtar.. (a)

Idag har det varit en väldigt seg dag. Jag har mest bara känt för att sova, men jag har inte lyckats även fast mitt huvud är helt segt. Det är för mycket stress hit och dit. Och det verkar vara omöjligt att få tag på Malin.. Blir lite less.
Ska försöka laga någon middag nu. Sen måste jag nog ta mig ut på en promenad!

Can't stop the tears from fallin'.

Ibland kommer vissa tankar i fatt. Tankar som man helst bara vill ska vara begravda längst in i minnet. Snart är det tisdag. Imorgon är det tisdag rättare sagt. Jag vet inte om jag är beredd! Jag har väntat på den dagen i 10 veckor. Men det känns läskigt. Avståndet och tiden har fått mitt huvud att distansiera sig. Men jag är rädd.. 

Men nu ska jag försöka att sova! 

(Jag längtar tillbaka till Marocko.)

  

Uppdatering!

Måste väl uppdatera lite här nu! Så inte fler människor blir oroliga att jag gått och dött eller nått. Mamma ringde mig och trodde något hade hänt eftersom jag inte skrivit på två dagar!
Men jag mår så bra så! Så det är ingen fara!
I fredags var jag med Sandra. Dock kanske hon inte var det roligaste sällskapet eftersom hon somnade mitt under en skräckfilm. Sen satt hon och snackade i telefon en massa, så jag fick hitta på något så "roligt" som att städa och handtvätta lite. Men sen låg vi och pratade till halv 6 på morgonen ungefär. Så lite kvalitetstid fick jag väl ändå!
Klockan 10 klev jag upp. Så det blev inte många timmars sömn!
Jobbade några timmar. Sen mötte jag upp Sara vid Vero moda. Vi gick runt en sväng på stan. Sen åkte vi hem till mig.
På kvällen så släckte vi såklart ner alla lampor för earth hour. Tände en massa ljus och en rökelse!
Jag lagade en ny vegetarisk mat också. Den blev riktigt god! Har tyvärr ingen bild på det. Men jag lagar det säkert fler gånger!
Idag har det varit en rätt slö dag! Men dagen har ändå bara susat förbi!

Nu ska jag nog försöka laga någon middag!

Caroline af ugglas.

Jag tänker inte tycka att det är pinsamt att jag lyssnar på Carolina af ugglas! Sitter och lyssnar igenom hennes nya skiva nu. Tycker att den är väldigt bra! Rekommenderar låten: Du var mitt hjärta. Den är riktigt bra!

Ska snart iväg och handla lite. Har blivit lite tomt i kyl och frys nu. Men så ska hem med lite mer vegetariskt!

Sen så blir det film och god mat med Sandra! Känns som att det var jättelängesen jag träffade henne! Vi får inte glömma bort varandra!

Nu ska jag fortsätta städa! Har bara lite disk kvar! Yay!

Det kommer bara leda till något ont.

Jag är trött och känner mig lite allmänt nere..

Var lite stressigt tidigare idag. När jag slutat jobba fick jag skynda mig hem, hann vara hemma 10 minuter, sen så tog jag bussen ner på stan igen. Följde med Sara och hennes kompisar; Maria och Mickis till birsta för att titta på EMD. Jag gillar inte EMD. Men ja, jag hade inget bättre för mig direkt. Blev en sen och väldigt onyttig middag i ensamhetens tecken. För när jag sagt hejdå så gick jag iväg till mc donalds och åt lite.
Den här veckan har det blivit lite si och så med maten. Tror det är för att jag är så nervös inför nästa vecka och tycker det är rätt jobbigt.. Men det löser sig säkerligen!

Funderar på om jag kanske ska sova nu.

Little hearts, just for you.

Vet ni? Det blev våfflor ändå! Så nu är jag glad igen! Har dock fortfarande lite ont i huvudet. Fast mest har jag ont i magen. Sådär som jag alltid hade på högstadiet. Under den värsta perioden med Erica. När vi nästan höll på att slå ner varandra..
Det är en slags triggande, men samtidigt nervös känsla.. undra vad jag känner på mig nu då. Om det kommer hända nått jobbigt.

(Ett hjärta till Dig?)




Vad är fattigdom egentligen?

Har någon av er läst fattigbloggen? Det är en tjej som testar att leva på socialbidrag i en månad. Hon kallar det att vara fattig. Men vad definierar en fattig egentligen? Är jag fattig? Jag har tak över huvudet, rena och hela kläder, äter mig mätt varje dag. Det tycker inte jag är detsamma som att vara fattig. Eller har jag fel?
Man ska inte jämföra med fattigdomen i t.ex Afrika. För de har helt andra förutsättningar. Så om vi håller oss till Sverige. Visst finns det fattiga människor här. Såna som faktiskt inte har råd att äta sig mätta. Jag säger inte alltid, men ofta är det människor som är beroende av droger och alkohol som är de fattiga. För de kan inte leva på endast socialbidraget. För dem räcker inte pengarna till.
Men en människa som mig. Som inte är beroende av något, förutom mat då. Jag kan helt klart klara mig på socialbidraget och ändå spara en del vissa månader. Det gäller att tänka lite smart. Man ska inte behöva vända på varenda liten krona. Absolut inte. För det mår man inte bra av. 
Ibland tycker jag faktiskt att jag är rik! För jag mår väldigt bra, har bra vänner, har möjlighet att se saker, uppfylla mina drömmar och leva ett väldigt bra liv. 
Det är när vi söker det där ouppnårliga som vi kanske känner oss fattiga. 

Det jag ville få ut av det här är att om man går på socialbidrag så är man inte fattig. Man har kanske mindre pengar än någon med ett jobb. 
Jag tycker att man ska titta runtomkring sig i stället och se de människorna som verkligen mår dåligt! De som inte ens har någon krona att vända och vrida på.  

Tog allt som var ditt.

Ingen bra dag idag! Måste ha stängt av larmet på mobilen i sömnen. Vaknade sen kl. 09:15 av att jag fick ett sms. Då flög jag upp ur sängen och insåg att jag var tvungen att bli klar på 15 minuter! Så jag skyndade mig att klä på mig, sminka mig och platta håret! Hann i alla fall till jobbet så jag var där kl. 10. Då hade vi månadsmöte med Leif Grip.
Efter det har jag haft ont i huvudet nästan hela dagen! Tror det är vätskebrist. Lena och Mattias sa att jag skulle skärpa till mig och dricka vatten!
Kände att jag behövde frisk luft, så jag promenerade hemåt. Var inte så pigg på att simma idag när jag mår såhär. Ska ändå gå en 45 minuters promenad sen. Så då får jag min dos av motion idag!

Idag är det våffeldagen.. Kan ingen göra våfflor till mig? Jag är suuugen på det. Men blir nog inget av.  *Ledsen*
Nu kom jag att tänka på en gång när jag var liten, då skulle mamma göra våfflor, vet inte om det var våffeldagen eller inte. Men i alla fall så var det sent på kvällen så det var mörkt ute. Och så helt plötsligt så gick strömmen! Så mamma fick panik och försökte få ut våfflan ur våffeljärnet där i mörkret. Det var roligt!

Nu ska jag nog klä på mig, för jag har duschat precis, sen måste jag posta ett brev.
Måste komma på någon middag att äta också eftersom det inte blir några våfflor idag..

Green for you.

Oh! Insåg precis att jag gått plus med 1000 kronor den här månaden! Det är ju hur bra som helst! Tror det är för att jag planerat mina middagar lite bättre. Samt att jag bara äter vegetariskt. Det är faktiskt billigare! Så nu är jag ännu gladare!



Jag vill ha jobb!

Kul att jag precis sökt jobb på systembolaget! Men det skulle vara intressant att jobba där. Dock är det systemet i Kvissle. Så en bit att åka om jag skulle få det. Men jag vill verkligen ha ett jobb så jag söker det som finns!

Last dance, first kiss.

Jag har insett att jag har kontrollen över mitt eget liv. Om jag inte vill flytta från Sundsvall så behöver jag inte det!
Jag tänker stanna kvar här över sommaren i alla fall. För jag har ingen aning om vad som händer de närmsta månaderna. Så det är mycket bättre att Jag planerar för mitt eget liv. Tar Mitt öde i Mina händer.
Så jag ska söka sommarjobb som en galning här i Sundsvall. För jag kan inte flytta när allt är så osäkert. Vet inte ens vart jag skulle flytta i så fall.
Nu har jag eventuellt hittat en ny lägenhet här i stan. Får förhoppningsvis svar imorgon! Då sätter en massa renoveringsplaner igång också!
Både Robin och Lill-Sara har redan sagt att de ska hjälpa till med att slipa och måla! Eller jag kanske tvingade dem lite. Men vad har man vänner till annars! 
Sandra kan förhoppningsvis köra med släp. Så hon får hjälpa till med det! 
Så nu är det bara klartecken om lägenheten! 
Då ska jag ringa min hyresvärd och säga att jag kan flytta ut tidigare än beräknat. 
Så idag är jag väldigt glad. Känns som att det kan bli en riktigt bra sommar! 

 Nu börjar jag fundera om mina grannar försöker röka ut mig! Jag spelar jättehög musik och det luktar cigarettrök i hela lägenheten. Hm!

Dags att fixa middag!

Jag är faktiskt lycklig.

Tveka inte. Varför tvekar du? Jag är lycklig på riktigt nu. Verkligen. Inga mer tabletter, inga psykologbesök, inga rakblad, inga panikattacker. Bara ren lycka. För jag har insett hur viktiga alla olika delarna är i livet. Motion, kost,  jobb, vänner och familj. Allt det är komplett för mig. Jag har verkligen allt jag kan önska mig!
Och att nöja sig med det man har är också viktigt. Inte försöka finna något högre som man ändå inte behöver.
Jag vill inte att du ska oroa dig för mig. Vill inte stjäla energi i från dig. För ditt liv och din lycka är också viktig. 
Om du finner din inre röst så finner du dig själv. 

Hittade ett bra citat!
"Likheten mellan lyckan och en amöba är att båda förökas genom delning."


Meditation.

Sådär, nu har jag mediterat i en halvtimme ungefär. Nu ska jag fixa lite te och bara njuta till panpips-musik. Helt underbart! Känns lugnt och skönt i kroppen.






You touch my hand and colors comes alive.

Blev en 45 minuters promenad igår! Fick för mig vid 8 på kvällen att jag skulle gå hem till Sara. Så jag kom dit nästan lagom till Beck. Vi tittade på Madea goes to jail också. Men tror att det mest var jag som tittade på den. Sara somnade!
Sen så idag gick jag hem från henne så då fick jag också en promenad, skönt!

Just nu är jag trött! För jag somnade på soffan förut! Blev så less på att se all snö. Men nu är himlen blå i alla fall. Fast jag är seeeeg..

Ska väl se om jag kan fixa lite middag! Är dock inte så hungrig.
Men ska äta mina bananer med frusta hallon idag! Blev ju inte så igår eftersom jag så hastigt kom på att jag ville gå till Sara..

Tror att jag ska meditera ikväll! Så blir till att tända massa ljus och hitta lite passande musik.
Jag älskar att meditera!

Och jag saknar doften av dig.

Det är en känsla som krupit in och lagt sig till rätta i min mage. Den skrämmer mig lite. För jag trodde inte att jag skulle känna såhär. Men det känns bra. Det får små leenden att leta sig fram på mina läppar hela tiden.

Godaste maten på länge!

Till middag idag har jag lagat vegetarisk lasagne. Det blev helt underbart gott! Har inte ätit så god mat på väldigt länge. Det är svårt att sakna kött när allt vegetariskt är så otroligt gott! Så nu har jag så jag kan ta med mig matlåda till jobbet också! Var första gången jag köpte en zucchini också. Har aldrig förr behövt köpa en sån. Den smakade inte så gott som den var. Men tillagad vad den riktigt god!
Så nu vet jag att jag kan bjuda på vegetarisk lasagne om någon ska äta här någon dag! Det och ostpaj är nog mina vegetariska favoriter!
Jag ska snart fixa efterrätt. Tänkte äta bananbitar med frysta hallon i!

Jag mår så otroligt bra! Min nya kost har gjort att jag hela tiden har så otroligt mycket energi! Jag är glad och lycklig!

(Vegetarisk lasagne.)


En godartad tumör.

En godartad tumör har inga rötter, så den sprider sig inte.
Men bara ordet tumör skrämmer mig.
Det räcker med alla andra människor runt omkring med deras sjukdomar.
Och de vet ju faktiskt inte än om den verkligen är godartad.
Vad är egentligen meningen med att så många människor runt omkring mig ska bli sjuka?
Jag har också varit sjuk, fast på ett annat sätt.
Ibland är världen en hemsk plats.

Mitt bultande hjärta

En osäkerhet i något konstant
Känslor i gammal hallonsyltsburk
Redo att krossas?
Redo att öppnas?
Mitt bultande hjärta i andra händer
Hundra grader av svårighet
Och en viskande röst


En sanningens krigare
I en strid utan sköld
Klena ord i natten
Mitt liv som insats
Dina leende läppar
Och en tro
En tro på dig

//
Frida - 220309


Visst känns det som att kärleken väntar.

Igår gjorde jag och Sandra ostpaj! Gott, gott! Så nu har jag lite mer i frysen att ta upp när jag blir sådär hungrig på en gång eller inte har tid att laga mat i flera timmar..
När vi åt kollade vi på Eldflugornas grav. Jag gråter alltid till den, tycker den är så hemskt!
Senare så kollade vi på Rallybrudar. Jag skrattade verkligen så jag grät åt en scen, det var så galet kul!! Efter en stund kom Snuff hit också.
Blev en skräckis också! Asylum. Det var den sämsta filmen jag sett på länge! Den var så overklig att man mest bara satt och skrattade!

Nu håller jag på och tvättar. Ska städa i ordning lite också. Sen blir det en långpromenad!

Jag börjar känna nervositeten bubbla upp i mig.. är verkligen jättenervös inför Annikas hemkomst. Bara 9 dagar kvar nu. Känner att vi har väldigt mycket att prata igenom.

Till veckan har jag inget alls planerat förutom simningen tisdag och torsdag. Tror det kommer bli en rätt lugn vecka faktiskt. Kanske skulle kunna dra ihop ett gäng och bowla på fredag eller lördag? Någon som är på? Då har väl ändå de flesta fått pengar så man har råd med det!

Nej, nu ska jag fixa lite vego-brunch!


Linus på linjen.

Gårdagen då. Blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig.. Hade peppat i en månad inför club Alexis.
Jag kan säga att det var väldigt trevliga människor hemma hos Sara i alla fall! Hade kul så länge det varade.
Gubben och tanten på bussen hem var ju gulliga i alla fall. De gjorde så alla i bussen fick veta att jag hade mensvärk. Det var ju väldigt upplysande.
Idag mår jag i alla fall rätt bra! Har varit och jobbat!
Men, men hoppas det kommer en ny chans.


Goooooood morgon!

Ja här sitter jag, klockan är 06:46. Klev upp 06:10. Var väldigt längesen jag var vaken såhär tidigt!
Kunde inte somna förrän runt halv 2 i natt. Så jag har inte fått så mycket sömn.
Men det var inte direkt jobbigt att kliva upp. Vaknade faktiskt och var pigg konstigt nog!
Nu är jag dock lite trött.
Men snart ska jag ju gå ut i kylan. Då piggnar jag nog till!
Ska försöka köpa mig något att äta på sjukhuset. För jag lär nog bli rätt hungrig annars.

Tror att jag får strunta i simningen idag! Annars kommer jag inte vara människa ikväll när jag ska ut.
Ska försöka vila lite när jag kommer hem från jobbet i stället.

Nu måste jag åka!

Made with love.

Så underbart väder! Ja, inte nu kanske, för nu har solen gått ner.. men förut!
Fick sluta halv 5 idag. Det tackar man för!
Så då gick jag först på stan och köpte lite saker jag behövde.
Sen så promenerade jag hem. Känns verkligen som att våren är på gång!

Ska strax städa lite. Är inte så kul att inleda helgen med stökig lägenhet..

Imorgon ska jag kliva upp tidigt! Ska följa med på mammografi.. jag blir nästan lite
nervös själv även fast det inte är jag som ska på undersökning.
Men så då kommer jag börja jobba rätt tidigt så jag kan sluta i tid!
Blir simning efter jobbet. Sen hem till Sara för förfest innan club alexis!

(Dagar som förvandlas till nätter. Och en morgondag då solen ler igen.)


Vi träffades liksom på chans.

Snart dags att åka iväg och jobba!
Efter det ska jag ta en långpromenad. Det är så otroligt fint väder ute! Man blir riktigt glad!
Snart kanske snön smält bort så pass mycket att jag kan sitta ute!
Kommer ihåg förra året, i min förra lägenhet, då drack jag cider och satt ute på balkongen
och verkligen bara njöt en dag när våren hade kommit!
Det var riktigt mysigt!  
Ni kan få en bild från det sen när jag kommer hem igen!

Nu måste jag springa!

Jag ska ta tillbaka allt som är ditt.

Var nån dag sen jag skrev senast. Har varit för inne i att titta på The tribe för att skriva. När jag väl börjar titta på någon serie så blir jag så himla fast i det. Har redan kommit till avsnitt 22 och då har jag bara tittat på det två kvällar..

Idag var det så himla skönt att simma!! Kände hur hela kroppen skrek efter träning. Är glad att jag tog beslutet att börja träna. Det ger mig verkligen ett slags inre lugn. Har ju hållt på med detta i 5 veckor nu. Tycker personligen att jag är väldigt duktig. Känns bra med sån struktur! Så blir simning igen på fredag! 
Var fullt upp på jobbet idag också. Jag och Robin fixade med jeansen hela dagen! Först sorterade vi ut de som ska skickas till U-land, sen skulle de delas upp i kill- och tjejjeans. Och efter det blev det att ordna dem efter storlek. 
Skönt att ha fullt upp där med. Annars så brukar jag mest bara stå i kassan. Trevligt med lite omväxling. 

När jag och Robin var på lunch så mötte vi Sara. Hon skulle på arbetsintervju. 
Fick precis veta att hon fick jobbet också. Stort grattis till dig!! 

Sen jag kom hem har jag käkat middag och mörk choklad! Kände att jag fick unna mig lite såhär mitt i veckan. För det blir inte så mycket i helgen. Försöker leva nyttigt! 

Nu ska jag nog titta lite mer på The tribe. Sen är det sovdags! 

Har fått ett boktips som jag ska kolla upp också! Verkar intressant. 

(Blir kanske lite mycket matbilder nu för tiden! Men igår åt jag vegetariska tacos! Riktigt gott blev det. Tog salsasåsen som blev kvar och blandade det med quornbitar. Det borde ni testa!)

  

(Idag blev det vegetarisk wok!)



(Till efterrätt unnade jag mig Lindts mörka choklad med apelsinsmak!)


Ljug för mig älskling.

"Hon vill gärna tro att du kommit hit för att stanna
Hon vill gärna tro att du är den du utger dig för
Hon lyssnar till dig, du är varm och förtrolig
Hon lyssnar till dig och vill gärna tro allt hon hör
Ljug för mig älskling, du vita lögnare, ljug som om allt var en lek
Ljug för mig älskling, du vita lögnare, ljug under kyssar och smek"

Ge mig stjärnor och saturnus.

Jag gillar inte alla tankar som kommer när man sitter vaken på natten.
Alla funderingar över allt som ligger och lurar i framtiden.
Jag vill att de kommande två veckorna ska gå snabbt så jag kan få lite svar.
Jag har en massa frågor.
Har saker som jag behöver få säga.
Jag väntar både med spänning och rädsla.
Men jag kan ändå säga att de här månaderna varit värt allt!
För förstår ni hur mycket jag lärt mig om mig själv?
Och hur stark jag är nu!
Jag är nästan alltid glad nu för tiden.
Och jag mår otroligt bra!

Ge mig saturnus när natten är som mörkast.


På topp!

Har varit i Birsta med Sara idag! Vi ska matcha varandra på fredag. Så nu har hon hittat kläder att ha till dess. Men jag måste säga att det är dåligt med rött! Det är väl ändå en tidlös färg?
Gillar inte vårens färger! Pastellfärger.. Känns för mesigt på något sätt. Man vill ju ha lite starkare färger!

När jag kom hem så fixade jag lunch! Blev verkligen jättegott! Känns som att jag lagar en ny maträtt varje dag! Men jag tycker att det är otroligt roligt.
Nu ska jag se om det finns nått nytt avsnitt av Desperate housewives att se!

(Otroligt god lunch! Quornfilé, bulgur och hemmagjord salsasås!)
 

Lets dance for a while.

Lets dance in style, lets dance for a while
Heaven can wait were only watching the skies
Hoping for the best but expecting the worst
Are you going to drop the bomb or not?

Helgen!

Helgen har försvunnit väldigt fort!
I fredags var jag med Sandra. Blev lite Sanningens ögonblick på webtv, och sen såg vi filmen Twilight. Den är så himla bra!
Igår jobbade jag först i några timmar. Sen gick jag hem till Sas, först köpte jag en stoor påse godis. Hon lagade middag. Sen tittade vi på melodifestivalen. Blev riktigt spännande på slutet!
Jag sov där. Vaknade vid 10 imorse. Då sov hon fortfarande så jag tog fram en tidning och läste i 45 minuter, sen löste jag ett sudoku. Gick på otroliga 3 minuter!
Blev en del tv-tittade i några timmar när hon hade vaknat. Efter det så promenerade jag hemåt. Kändes välbehövligt med tanke på allt godis som ätits den här helgen.
Började laga mat så fort jag kom hem! Så nu har jag precis ätit.
Var vegetariskt idag igen och gjorde en ostpaj! Den blev supergod!

(Min goda vegetariska paj! Inge mer tacopaj för mig. Denna slår allt!)



(Köpte hem lite nyttigheter i fredags! Så nu kan jag göra både gulaschsoppa och vegetariska tacos!)


Min låt slog Din!!

Tyvärr vann inte Caroline af ugglas. Men hon kom tvåa OCH hon slog Sas favoriter!
Så jag är glad ändå! Då kan jag reta henne lite!
Har sjukt ont i magen nu! Ätit lite för mycket godis.. Men jag mår ändå bra i övrigt!
Får se om det blir någon mer film nu.. eller sova.
Är rätt trött, så ser ut som att det kanske blir till att sova!
Finns ju paj att äta också. Right..?

Sol och värme!

Har suttit och drömt mig bort till värmen. Kollade en kompis till Annikas resdagbok. Det är så otroligt fint i Afrika. Och alla afrikaner är så otroligt vackra. Hoppas på att jag ska kunna åka dit en dag. Har varit i Afrika. Men dock aldrig mitt i. Dit skulle jag vilja åka. Jag har en dröm om att få se bergsgorillor. Och det måste väl ske inom en snar framtid. Innan de dör ut..
Vill ni se en massa fina bilder från Afrika som Annikas vän knäppt så klicka här!

Livet så som det ska vara.

Idag när jag kom till praktiken så kom Lena och sa att hon hade en liten present till mig. Bara för att jag är så snäll mot henne så fick jag en jättesöt mjukissnögubbe och godis! Så gulligt!
Det är då jag verkligen får bevis på att min godhet verkligen existerar. Jag blir så glad!
På lunchen blev det sallad igen, men med Sara den här gången.
Efter praktiken gick jag som varje torsdag till sporthallen och simmade! Var jätteskönt idag.
När jag kom hem fixade jag middag. Och nu sitter jag här och lyssnar på Lars Winnerbäck.

Jag dricker glögg
Med balkong dörren öppen inatt
Jag är så trött på alla mail och koder
Jag vill ha dig här på riktigt inatt
Och suga liv ur din halspulsåder
Ja för en doft av sommarens sista dagar
När vinden blåser in ifrån England

Tror jag ska försöka städa lite nu!

(Tack Lena!)



(Glad idag!)


6 månader.

Idag har jag varit fri från självdestruktivitet i 6 månader! Så det firar jag med te, chokladbollar och blåbärsmuffins!

Jag är så glad! Så himla glad! Och jag har sån struktur i mitt liv nu. Aldrig att jag faller igen! Jag har hittat mig själv. Människor som jag mår bra av. Och jag har skaffat mig rutiner.
Life here I come!


Viktigt!

Jag tycker att det är jätteviktigt att värna om våran jord. Därför tänker jag absolut delta i Earth hour den 28:e mars mellan kl. 20:30-21:30. Då ska man släcka alla lampor och stänga av så mycket elektricitet man kan!
Förra året var det också en sån timme. Och självklart satt jag hemma med bara tända ljus! Blir väldigt mysigt faktiskt.
Någon som kanske vill göra mig sällskap? Kan sitta på golvet med massa ljus och äta något gott!
Gör nytta du med! Klicka här!

Gott!

Vego idag med! Det är så gott!
Ungstekta morötter och potatis, quornfilé, tzatziki och sallad!

(Jättegott!)


The reason.

Väldigt lungt idag på praktiken! Blev mest bara en massa snack. Inte så många där. Så blev jag och Robin i kassan nästan hela dagen. Så var mest honom som jag pratade med. Har nog aldrig snackat med en kille i 5  timmar i streck.
Jag + killar = inte sant. Men det var ju skönt att snacka om lite okomplicerade saker. 
På lunchen köpte vi sallad. Den var riktigt god! ICA esplanaden har ju sån plocka-själv-sallad. Kanon det!  

Nu ska jag strax fixa lite middag. Sen blir det städning. Och förhoppningsvis en långpromenad lite senare!

Simning och god mat.

Timmarna på praktiken gick snabbt idag!
När jag jobbat klart så gick jag iväg till sporthallen och simmade. Börjar verkligen få rutin på det nu. Har väl hållt på med det i 3 veckor nu. Visserligen är det inte så kul att simma. Men det känns så bra när jag gjort det!
När jag kom hem började jag med maten på en gång. Var jättehungrig! Det blev vegetariskt! En slags wok och nudlar.
Kikade på Andra avenyn när jag åt.
Nu sitter jag och är jättetrött.. Ska nog skriva lite. Sen kanske gå och lägga mig!

(Min vegetariska mat; Morötter, vattenkastanjer, quornfilé och nudlar.)


Så liten!

Sitter här med tårar i ögonen! Fick precis ett mail av Monika med bilder på hennes lilla bebis Nataliah! Så himla liten och söt! Tror min biologiska klocka börjat ticka på lite. Har tänkt mycket på barn och familj de senaste dagarna. Jag avundas de som har sin alldeles egna lilla familj. Samtidigt som jag känner att jag vill resa och skaffa mig en stadig grund först. Men det är ju aldrig fel att drömma.  






Återkommande mode.

Det har definitivt lönat sig att ha praktik på en secondhandbutik. Insåg att väldigt mycket av mina kläder är secondhand. Så nu har jag fotat ett urval av mina kläder som jag tänkte visa här på bloggen! I princip alla kläder kommer från Återkommande mode.

(Fjällräven jacka.)



(Marwin vinterjacka.)



(Skinnjacka.)



(Sjalar.)



(Cheap monday skor)



(Mönstrade skjortor.)



(Enfärgade skjortor.)



(T-shirts.)



(Plånbok och väskor.)



(Jeans.)


Nattliga tankar.

Kanske dags att sova snart. Men jag har inte ro i kroppen. Varför känns det alltid som att jag upprepar saker?
Imorgon ska jag försöka åka och köpa lite nödvändigheter på clas ohlson! Hoppas på att jag fått mina pengar bara.. Annars kommer det inte gå så bra med endast 100 kr på kontot.
Har jag fått pengar måste jag leta efter en ny sportbh också!
Det är jättebra för nu för tiden behöver jag aldrig fylla på mobilen med 200 kr, för jag skickar knappt nå sms längre. Blir väl några stycken per dag bara.
Så mycket för nattliga tankar. Här kommer bara en massa onödigheter ju!

Längtar till den 20:e! Jag hoppas på en kul och oförglömlig kväll! Hoppas att min t-shirt kommer snart som jag ska ha på mig då. Tusan det blir ju ännu ett klädplagg!
Men jag har faktiskt under tre månader bara köpt: Ett par baggyjeans, ett par jeansleggings, en skjorta och en t-shirt! Jag får försöka göra något bra för mänskligheten så kanske jag kan komma undan med det med gott samvete.
Vet dock inte vad jag kan göra för bra? Jag skulle kunna rensa ur mitt förråd och se om det finns saker som jag kan skänka till Erikshjälpen. Det är ju en bra sak i alla fall!

Nej nu ska jag nog borsta tänderna och gå och lägga mig. Även fast jag är ledig imorgon så finns det ju ingen anledning till att vara vaken halva natten!

Godnatt allihopa!

Tuva 2 år! Hipp hipp hurra!

Blev ett längre besök än vad jag hade trott. Tänkte egentligen bara gå till Sara, lämna kakorna sen gå en promenad. Men så fastnade jag där. Blev först fika med hela tjocka släkten. De verkade tycka om mina kakor i alla fall! Sen så kikade vi på Pippi på rymmen. Efter det var jag ju på väg hemåt, men då fastade man att prata ännu lite till. Så efter 5 timmar så började jag i alla fall gå hem. Lyssnade på schlager och dansade lite glatt medan jag gick hem.
Så nu har jag nästan precis kommit innanför dörren. Är rätt hungrig så jag ska fixa i ordning lite tacos.
Jag vet inte varför, men mitt liv känns så himla surreal på nått sätt.. Det är så annorlunda mot för hur det brukar se ut. Känns verkligen som att jag mognat och blivit vuxen. Sen att man har sina ytterst omogna stunder har väl sin charm det med. Men i det hela stora.. Och det känns faktiskt väldigt bra!

(Jag vill ha sommar och min söt-hund!)


Söndag!

Hade satt klockan så jag skulle vakna 10 imorse. Var så himla trött när jag vaknade! Ville bara sova vidare. Men det var bara att kliva upp och ta bussen hemåt.
Så nu sitter jag och färgar över mitt lilla misstag som jag gjorde igår.. Hoppas att det ska gå bra!
När jag är klar med det ska jag gå över till Sara och lämna alla kakor som jag bakat till henne.
Sen ska jag gå en promenad.


En inre resa.

Blåögd tar jag mina tankar kring jorden
För att stanna på Afrikas savann
Står öga mot öga med inre demoner
En dans kring öppen eld
Sjunger fram mina ord på swahili
Och Mount Kenya ger mig svindel
Jagas av lejon
Törstar efter kärlek
Men finner mig själv kvävas av solen
En enkel synvilla av en oas
I solnedgången finner jag min vila
Under stjärnorna söker jag tröst
Jag mötte blicken från bruna ögon
Och tog sedan min väska för att vandra hemåt igen

I would fly to the moon and back if you'll be my baby.

Har hittat alla mina emo-färger! Så nu ska jag färga håret. Dock inte med alla de där färgerna. Ni får väl se hur det blir lite senare! Om jag inte blir missnöjd. Då får ni inte se!

Skön dag idag på jobbet!
Jag fixade med jeansen! Nu har jag gjort ett bra system för dem så att jag ska kunna hålla bättre koll på storlekarna. Då underlättar det för mig både om jag ska hjälpa en kund och när jag ska lägga dem i rätt ordning. Så det känns bra!


Kakbak!

Nu har jag bakat kakor i nästan 3 timmar! Känner mig riktigt duktig, och framför allt snäll! Inte varje dag jag gör något helt osjälviskt. I och för sig finns det ingen handling som är helt osjälvisk. Men då gör jag det väl för att det känns bra att hjälpa andra då!











Fyra bugg och en coca cola.

Idag var det ännu en sån där väldigt konstig, men galet rolig dag!
Kan sammanfatta den med bugg, matchmaking, dubbeldate på mcdonalds och giftemål!
Okej, när jag skriver det så verkar det bara sjukt konstigt! Så kan förklara i stället.
Igår försökte ju Robin bugga med mig, men jag sa nej. Idag så tog han inte ett nej. Jag försökte klamra mig fast vid kassan och skrika: Ta Sara i stället. Men nej, det gick inte. Så han tog en svängom med mig, Jenny och Lena.
Matchmakingen är lite hemlig så den pratar vi inte högt om!
Dubbeldate med Sara, Robin och Mattias på mcdonalds! Ni förstår ju själva vilka som var paren! *Skratta* Nej, men seriöst, inte riktigt så kanske!

Nu håller jag på och tvättar. Känns som att det kommer bli en kul fredagskväll. Senare ska jag baka också! Samt färga håret! Intressant!

Ny färg?

Nu har jag kommit på en ny färgkombination. Jag och mitt hår asså..
Men jag tror att det kan bli rätt bra. Tror jag ska färga imorgon. Just nu håller jag på att färga luggen igen. Men bara som jag hade innan. Det röda började bli så blekt.
Ni får se hur håret blir imorgokväll!

Just dance!

Om en tjej kan känna sig bögig så var det den känslan jag fick imorse. Lyssnade på Enrique Iglesias när jag skulle till bussen. Så dansade jag medan jag gick. Och med tajta byxor såg det rätt gay ut. Ja, jag vet att jag är gay. Men kill-gay. Kan inte förklara. Men det var kul i alla fall och jag skrattade åt mig själv! Det är ju huvudsaken!

På praktiken blir det bara mer och mer galet för vaje dag som går! Robin försökte dansa bugg med mig idag. Något som jag absolut inte ville! Jag kände att bugg är verkligen inte min grej, och inte inför en massa kunder! Sen så kom han på nästa grej, och det var att han skulle pierca mig i örat med prismärkaren! Jag var nästan med på det. Men insåg att nålen är så tjock att det kommer göra riktigt ont!
Vi hade lite tråkigt ett tag också, så vi försökte lösa korsordet i dagens Metro. Efter ett tag fastnade vi. Men då kom en kund som en räddare i nöden och hjälpte oss! Det var så himla kul! En sån sak skulle aldrig hända i en vanlig butik! Stå och lösa korsord med sina kunder liksom. Helt galet!
Så jag är riktigt glad just nu! Har skrattat i princip hela dagen!

Nu ska jag laga lite mat. Sen ska jag färga håret. Får se om det blir filmkväll sen också. Känner att jag borde prioritera att få klart mitt CV. För det sitter jag fortfarande och pular med. Har hittat några intressanta jobb som jag ska söka.
Så får se hur kvällen kommer att se ut helt enkelt.

Framtiden?

Aj, har jätteont i huvudet.. har inte haft huvudvärk på flera år. För har inte haft så mycket att få ont i huvudet över.

Nu är min lägenhet uthyrd. Kontraktet är skrivet och allt. Så den sista maj flyttar jag ut.
Och jag vet inte vart jag kommer att bo då. Allt är väldigt osäkert. Vilket ger mig otroligt ont i huvudet.
Finns ett rum i Gbg som jag nästan säkert kan få.
Vet verkligen inte hur jag ska göra.

I can show you the world.

I can show you the world
Shining, shimmering, splendid
Tell me, princess, now when did
You last let your heart decide?

Idag har det varit en sjukt rolig dag! Vissa dagar bara älskar man att vara på praktiken! Dock så tror jag inte jag gjorde så värst mycket nytta idag. Stod nog mest bara och pratade. Men det är underbart det med. Och det är väl ändå till för att man ska må bra när man är där?
Dock så får jag ont i magen av att tänka på att jag ska flytta ifrån alla underbara människor jag lärt känna!
Har fått höra av tre personer idag att de vill att jag ska bo kvar.. De försöker ge mig tusen anledningar till att Gbg inte är någon bra stad att flytta till.
Och visst.. jag har mina tvivel jag med...
Men jag har tre månader på mig att bestämma mig!

Idag har jag också simmat! Var otroligt jobbigt. Kändes som att jag skrattat bort all min energi..
När jag kom hem gjorde jag en sallad. Sen så kikade jag på Andra avenyn och åt jordgubbar! Gott! Kände att jag ville ha något gott och nyttigt att äta.

Ska strax städa lite. För imorgon kommer det folk och ska titta på min lägenhet..

(Mina goda jordgubbar! Blir du sugen Sas?)

 

Homo, bi, hetero?

En av mina vänner ifrågasätter sin läggning.
Varför har det blivit så i denna värld att man måste vara något. Alla behöver bekräftelsen genom att stämpla sig själv som något. Och det värsta är att det inte är man själv som bestämt att det ska vara så, nej det är allt runt omkring. Det är samhället. I dagens samhälle ska man tillhöra något.
När man är yngre så försöker man hitta sin identitet, och kanske kommer man på att man är homosexuell. Senare i livet så kanske man helt plötsligt får upp ögonen för en kille. Då börjar hela den där grejen om igen. Så ifrågasätter man om man verkligen är gay!
Är det verkligen så det ska vara? Kan inte människor bara få vara människor inför varandra, måste man tänka kön? 
Jag  är trött på människor som frågar vad man är. För inget är konstant. 

Mer kärlek åt folket!  

Ta mig tillbaka till dagarna med dig.

Vissa dagar är så himla fyllda med saknad. Idag är en sån dag. En dag som jag mest bara ligger och funderar. När jag tänker tillbaka så ka jag inte förstå att hon den där rädda och förvirrade människan var jag.
Allt är så himla annorlunda nu. Jag skulle aldrig låta mig själv dras ner igen. Jag är så otroligt stark och stabil. Jag finner mening och lycka i mitt liv.
Men jag saknar att få dela allt med någon. Och denna någon är inte vem som helst. Det är den personen som jag värdesätter så otroligt högt, det är hon som jag gett mitt hjärta till. Om jag fick en chans till skulle jag aldrig sumpa den. Jag skulle leva varje dag som att det vore den sista. Det finns så mycket som jag vill ge henne. Jag vill ta henne till platser. Vill låta henne se mitt inre.
Jag är glad över mitt nya jag. Men jag hoppas att jag kan få dela det med henne. Vill inte ge mig själv till någon annan. Jag tillhör henne. Min kropp, mitt sinne och mitt hjärta. Allt är hennes.
Om hon bara vill ha mig.

(Ta mig tillbaka till dagarna med dig.)


När ska prinsessan få sin prins(essa)?

Jag är fastkedjad till ditt hjärta.
Inget kan ändra på det.

Och jag kommer alltid älska dig.


Så nära får ingen gå.

Funderar på om jag ska sova nu eller om jag ska titta på Loving Annabelle. Är riktigt trött, men jag känner verkligen inte för att sova..
Har lekt lite med min kamera. Testade närbildslinsen.

Förresten funderar jag på om jag har diabetes..

(Ett smakprov..)


Helgen då..

I fredags kom Sassa brassa mandelmassa hit. Hon går också under namnet Sara.. Vi åt tacos och kikade på film! Patrik 1,5 och Wallander blodsband blev det. Hade det riktigt trevligt. Måste göras om fler gånger!
Igår så jobbade jag först några timmar. Jag körde igång ett litet eget projekt med att sortera alla jeans i storleksordning och märka ut det tydligt så att kunderna ska ha lättare att hitta sin storlek. Så nu har jag blivit jeans-ansvarig. 
Det är skönt när man känner att man kan ta egna initiativ. 
Efter det tog jag en promenad hem och åt lite tacorester. Kvällen spenderades med Snuff, Vicky och Sandra. Blev massa godis och en film. När klockan var strax efter 12 på natten så drog vi på oss täckbyxor och tjockjackor oh begav oss till Södra. Där åkte vi pulka i 1 ½ timme. Det var så himla kul! Skrattade så himla mycket! Kändes kul att bara göra nått galet och barnsligt för en gångs skull. 
Idag så bestämde jag och Sara (Sara på min praktik) att vi skulle mötas vid ICA för att ta en promenad tillsammans. Hon tog med sig Alfons, sin lilla son, och så gick vi en ordentlig runda! Blev på hela 2 timmar och 40 minuter! Har nog aldrig tagit en så lång promenad förut. Men det kändes riktigt skönt efter allt godis som jag ätit under helgen. 

Jag börjar få lite panik över att flytta härifrån. Har fått ännu fler vänner nu på sistone. Så det känns riktigt jobbigt faktiskt. Jag trivs så otroligt bra här. 
Men jag vet iners inne att jag är redo att flytta. Sundsvall är ändå bara något tillfälligt. Det är som att Sundsvall blivit mitt behandlingshem. Och nu när jag mår bra igen är det dags att åka därfrån och börja leva livet på riktigt. 
Jag vill följa mitt hjärta och mitt sinne.   

RSS 2.0