Sommaren 09'

I år kanske jag lyckas komma i form till sommaren. I alla fall lite grann.
Har tänkt lägga upp det såhär:
Magtränaren: Måndag, onsdag och fredag
Simmning: Tisdag och torsdag
En långpromenad: Söndag

Tror att det kan vara lagom att börja med i alla fall. Så nu har jag precis gjort 80 stycken på magtränaren. Samt några armhävningar.
Det är skönt att träna och ha något annat att tänka på när mina känslor för Annika tar över hjärnan ibland.

Nu ska jag fixa en skiva till Lena. Sen gå iväg til jobbet.

Bebis!

Monika har förresten fött nu. En liten flicka!

GRATTIS!
Jag är så otroligt glad för din och Daniels skull.


Plastic stars.

Jag är på otroligt bra humör just nu! Känner hur det bara rusar i hela kroppen på mig. Svårt att sitta still. Jag är bara glad! Dansar runt här i mina tajta byxor och för stora skjorta. Känner mig charmig till tusen.
Det är underbart när man känner så. När allt bara känns perfekt.
Jag känner mig redo för mitt "nya" liv. Längtar efter att få flytta ner till Gbg och lära känna nya människor. Nog för att jag tycker jättemycket om mina vänner här i Sundsvall! Men det ska bli kul med nya utmaningar.
Och jag vill resa massor i framtiden. Se saker, träffa människor och fota jättemycket!

Det är så underbart. För det är sällan som man ser mig utan ett leende nu för tiden.
Och till och med Yvonne sa att jag de senaste månaderna verkat väldigt stabil och som att jag mått väldigt bra.
Det är inte bara något jag verkar vara. Det är något jag ÄR!
Jag har hittat tillbaka till mig själv och mitt liv. Jag är här igen. Till 100%
 

Slutkörd!

Onödigt. Jäkligt onödigt. Behöver inte säga mer..

Jag är helt slut just nu! Har varit och simmat. Idag blev det 50 längder. Kände att jag hade lite extra som var tvunget att komma ut! Så nu ska jag strax fixa i ordning en sallad. Är jättehungrig!
Är så glad över att i princip allt i mitt liv är så underbart just nu! Vänner, träning och praktiken! Kärleken kommer att lösa sig så småning om.
Så jag är glad. Och verkligen lycklig. Lycklig på riktigt!

Nu ska jag sätta igång med middagen. Sen blir det lite städning så jag slipper städa i helgen. Ska bara njuta och ha kul i helgen!

Inspirerande.

Jag följer tre resdagböcker just nu. Alla tre är personer som går samma utbildning som Annika. Jag tycker att det är otroligt intressant och inspirerande att läsa om deras resa.
Jag blir nyfiken på att också åka iväg och lära mig en massa nya saker. Olika kulturer och att få se hur människor som genomgått så otroligt mycket ändå står på egna ben och kämpar för att verkligen leva.
Det är otroligt svårt att kunna förstå hur de trots fattigdom, dödsfall av nära släktingar och vänner, svält osv. ändå kämpar på. Människor är starka. Och det är när man insett det som man vet att man kan klara i princip allt. Nej inte i princip allt. Utan verkligen ALLT.
Människan är en otroligt vacker och stark varelse. Som i vissa fall hamnat fel och gått vilse.
Men alla har en inre styrka, det gäller bara att använda den rätt och se till sig själv först och främst. Se sina egna behov. Hitta egna värderingar. 
Även fast världen är väldigt störd och orättvis så tror jag ändå på människan. Det är vi som skapat världen vi lever i, och det är också VI som kan förändra den!
Stå upp för er själva och det ni tror på!

RENT - Without you.

The world revives
colors renew
but I know blue
only blue
lonely blue
willingly blue
Without you

Without you, the hand gropes
the ear hears
the pulse beats

Without you, the eyes gaze
the legs walk
the lungs breathe

The mind churns
the heart yearns
the tears dry without you

Life goes on
but I'm gone
'cause I die, without you
without you

Take a bow.

Idag kom snygg-Joel in i butiken! Sjukt snygg. Han har septum! Om han hade handlat något idag hade jag skrivit mitt mobilnummer på påsen. (Nu överdriver jag och skojar lite. Men det är ju kul att man har lite ögongodis i alla fall!)

När jag gick hemåt så fick jag ett sms av Monika om att bebis kommer bli ett februaribarn! Så då forsade tårarna ner. Även fast det inte är jag som ska ha barn så är det en speciell känsla när en av ens bästa vänner ska föda barn. Så jag hoppas verkligen att allt ska gå bra nu!

Har varit en massa tankar i mitt huvud idag. Men envis som jag är så fortsätter jag kämpa och hoppas. Jag vet att jag förändrats och om hon bara vågar öppna ögonen och se så kommer hon också inse det.

Köpte en ny jacka idag! Den kan jag ha när våren börjar närma sig!

Imorgon är det den 26:e.. inge bra datum. Men jag överlever förhoppningsvis den dagen också.
Får se fram emot att det snart är helg. Ska vara med Sas på fredag, sen Sandra på lördag. Så det kan nog bli en kanonhelg!

Nu ska jag vara dum och gå iväg och köpa godis.
Men imorrn ska jag simma massor, massor!

(Svårt att få till en bra bild. Men detta är då min nya jacka. För endast 48:- ! Billigt!)


Before you know it the curtain closes.

The future's about to change
Before you know it the curtain closes
Take a look around
There's no one in the crowd
I'm throwing away the pain
And you should know that your performance it made me stronger now
So take a bow.
Cause you've taken everything else
You played the part and like a star you played it so well
Take a bow
'cause this scene is coming to an end
I gave you love. All you give me was pretend
So now... Take a bow


Bad turns good.

Dagen började inte så värst bra. Fick ett sms som jag absolut inte hade velat ha. Behöver inte skriva mer detaljer om det. Men blev väldigt besviken.
Det är också årsdagen för farfars bortgång idag. Så det var väldigt dålig tajming för det där sms:et när jag redan var nedstämd.

Men dagen blev mycket bättre sen! Jag gick iväg till sporhallen och simmade i 40 minuter! Efter det åkte jag och Sandra till IKEA och åt fransk hotdog. Det godaste som finns. Dock inte så nyttigt.. Handlade gratis på city gross eftersom boverket skickat mig 200:- att handla för. Sen åkte vi hem till Sandras mormor och fick lite fika. Efter det åkte vi upp till Södra och bara njöt av utsikten. Så måste säga att det blev en väldigt bra kväll! Är glad att jag har en så bra vän som Sandra! Tack för att du alltid ställer upp!

Ska tända ett ljus för min farfar nu.



Lycka!

Kan ni förstå hur det kändes när de körde Britney Spears - Womanizer, Pink - So what, Lady GaGa - Poker face och Katy Perry - Hot n' cold efter varandra på dansgolvet?! Kicken det gav. Helt underbart! Att bara dansa och njuta av musiken. Det är lycka!  

Keep holding my hand.

Run, running all the time
Running to the future
With you right by my side

Me, I'm the one you chose
Out of all the people
You wanted me the most

And I'm so sorry that I've fallen
Help me up, let's keep on running
Don't let me fall out of love

Running, running, as fast as we can
Do you think we'll make it?
(Do you think we'll make it?)
We're running, keep holding my hand
So we don't get separated

Måndag igen.

Ny vecka. TYcker dagarna går så otroligt fort hela tiden! Februari verkligen susade iväg. Bara några dagar kvar, sen är vi helt plötsligt inne i mars. Då är det inte lång tid kvar tills jag får veta hur min framtid kommer att se ut. Eller i alla fall hur en del av min framtid kommer se ut.

Helgen har varit riktigt bra! Hade verkligen jättekul på kryssningen. Blev en hel del skratt och dans! Så det blev också en energikick. Likadant som med Maltaresan. Så nu är jag verkligen fullproppad av energi.

Dags att skriva på mitt CV igen. Var ett bra ta sen jag behövde bry mig om det sist. Men nu ska jag komma igång med jobbsökandet igen. Samt lägenhetssökandet. Lägenhetssökandet känns lättare. För det vet jag att jag lyckats med två gånger tidigare. Jobb har jag ju inte lyckats få tidigare. Ja, förutom sommarjobb då. Så det blir en helt ny utmaning. Men inget som jag är rädd för.
För jag är så otroligt stark nu, och det känns som att jag i princip kan klara vad som helst!
Så om tre månader lämnar jag min kära praktikplats. Kommer kännas otroligt jobbigt att lämna de människorna som jag lärt känna där..

Men livet måste gå vidare!

(Några bilder från kryssningen!)








Teknikens framfart i samhället.

Jag börjar bli lite fundersam över hur långt tekniken kommer att gå innan nog är nog.
Igår när jag och Sandra satt i Gävle och väntade på vårt tåg så var hon tvungen att gå på toa. Oftast så är det en sån behållare som man stoppar ner en femma i för att öppna dörren. Så var inte fallet den här gången. Då stod det en mobilanvisning på sidan. Och det var en knappsats som man skulle knappa in en kod på. Så det var bara för Sandra att skicka iväg ett sms som kostade fem kronor. Då kom det tillbaka ett meddelande med en kod. Jag blev väldigt förundrad över detta nya påfund.
Tydligen har de ändrat spärrarna i Sthlm också. Så i stället för att dra sitt kort när man ska ner till t-banan så är det en grej man håller kortet över för att öppna spärren.
Blir väldigt upprörd över att Sverige prioriterar pengarna på helt fel saker. I stället för att lägga pengarna på fler hyresrätter och bättre sjukvård så går pengarna till överdriven teknik! Är det någon mer än jag som tycker att det känns fel?
Snart kommer de väl lägga ner pengar på att ta fram robotar de kan använda i sjukvården, i stället för att satsa på att ta in fler undersköterskor och sjuksköterskor så de slipper bli utbrända på grund av övertid. 
När tekniken tar över så kommer fler bli arbetslösa. Och det kommer bli ännu svårare att få jobb. För de jobben som kommer finnas är jobb där man antingen ska laga eller framställa ännu bättre maskiner. Vilket kräver en lång utbildning. 
Snart behöver det knappt jobba några människor i butiker för man kan ändå scanna sina varor själv, och behöver man någon hjälp så kan man ändå gå fram till en dator och klicka sig fram för att hitta rätt information. 
Vill man verkligen att det ska vara så opersonligt att handla? 
Vart försvann det sociala samhället? 

Jag blir faktiskt rädd över hur långt tekniken kommer att gå. Jag blir rädd för att människor kommer känna sig värdelösa. För det kommer inte finnas något för den "vanliga" människan att göra. 
Är det så vi vill att vårt samhälle ska se ut?  

Ingen reklam.

Valde denna!




Ingen reklam, tack!

Ska fixa en ingen reklam-lapp och sätta på postlådan. Hittade en sjukt rolig som en kille gjort!

(Klicka för att se större!)


Jag ska slåss i dina kvarter!

Mest spelade hemma hos mig just nu:

Lasse Lindh - Jag ska slåss i dina kvarter
James Blunt - Carry you home
James Blunt - Goodbye my lover
James Blunt - I really want you
James Blunt - Cuz I love you
Lifehouse - Storm
Placebo - The bitter end


Jag ska skrika så högt att änglarna ramlar ner.


Hey, why you keep screaming at the top of your head?

Satt och tittade på Desperate housewives nyss. Var en sån fin scen som verkligen skrek av kärlek. Då kunde jag inte hålla inne tårarna. Jag saknar min kärlek så sjukt mycket. Och det är jobbigt att inte veta om jag får tillbaka henne eller inte. Men ska försöka lämna tankarna hemma när jag åker iväg imorgon!

Jag vet att jag har massor att göra just nu, men det är så sjukt kallt i min lägenhet så jag förmår mig inte att lämna filten. Lyssnar på lugnande musik och bara njuter av tanken på att vara ledig i 4 dagar! 
Men jag kanske ska försöka ta mig loss härifrån och göra något vettigt i alla fall. Packa vore kanske nödvändigt!  

Fixa och dona.

Har precis kommit hem. Uträttade lite ärenden på stan. Köpte mig två par nya byxor. Jag och Annika har egentligen köpstopp på kläder, hon till september och jag till juni. Men jag hade fått lov att köpa ett par byxor. Tyvärr blev det två eftersom jag behövde både ett par tajta och ett par baggy. Så jag får ursäkta mig med det. Tycker att köpstoppet ska gälla saker som man verkligen inte behöver. Som nu t.ex, nu har jag verkligen alla kläder jag behöver. Så nu ska jag inte köpa mer!

(Blev ett par jeans-leggings och ett par baggy från Cubus.)


I'm a dreamer.

Fick ett mail på helgon igår ang. en lägenhet. Eller ja, en del i en lägenhet. Nämligen en så liten yta som 2x1.4 m. Sjukt litet! Men jag sa att jag var intresserad. Får se vad han svarar.
Spännande att se vart man tillslut hamnar.
Nu ska jag först ha riktigt kul i helgen. Sen är det dags att börja söka jobb och lägenhet som en galning.
Det känns som att detta är slutet på en väldigt bra bok. En bok som man nästan inte vill lägga ifrån sig. Men sen ser man att det kommer en uppföljare till den. Det är bok nummer två som jag ska kasta mig in i.
Men först har jag tre underbara månader kvar i Sundsvall som jag vill göra till en väldigt bra tid. Har redan en del planerat.

20-21 feb:  Kryssning.
13-17 mars: Linda kommer ev. upp.
20 mars: Invigning för Club Alexis i Sundsvall.
31 mars: Annika kommer hem. Ska krama ihjäl henne vare sig hon vill det eller inte!
8-14(15) april: Hem och fira påsk med familjen.
30 april: Piratpicknick med Sas.

Så några datum har jag att se fram emot.
Ser fram emot att våren ska komma också. Så jag kan fota en massa!

Nu är det dags att kolla tvätten och städa lite innan jag ska ta mig till jobbet.



Bilder från Malta!

Har lagt ut bilder från min Malta-resa på facebook. Så det är bara att klicka er in på min sida där och kika på dem!

(Den här bilden ska jag förstora och ha på väggen! Klicka för att se större!)


Att leva i celibat.

Om man bortser från Annika så har jag nu levt i celibat i 150 dagar. Det är länge. Fast det känns inte så himla länge. När man har ett mål med saker och ting så blir de inte lika jobbiga. Inte för att det är direkt svårt att hålla sig borta från andra människor. 
Jag har mina vänner, jag har min praktik och jag har min familj. Så livet rullar på ändå. Jag är så otroligt glad över att äntligen hittat mig själv. Och insett hur jag vill vara som människa, eller rättare sagt vem jag faktiskt är. 
Trodde att jag tappat bort henne på vägen. Men nu är jag hel igen och kan inte se några hinder med livet.   

I am here for you.

I am here for you if you'd only care.
You touched my heart you touched my soul.
You changed my life and all my goals.
And love is blind and that I knew when,
My heart was blinded by you.
I've kissed your lips and held your head.
Shared your dreams and shared your bed.
I know you well, I know your smell.

And I still hold your hand in mine.
In mine when I'm asleep.
("v")


Duktig!

Idag har jag varit riktigt duktig! Jag, Sandra och Snuff var och simmade. Blev 40 längder för min del. Tog ungefär 40 minuter. Så det var helt lagom!
Ska börja simma två gånger i veckan. Får väl se om jag får med mig någon eller om jag kommer simma ensam. Det är ju ändå inte så sällskapligt att simma.
Sen när jag kom hem fixade jag en riktigt god sallad bestående av: sallad, gurka, kidneybönor och fetaost.
 Så nu är jag på G igen! Känns bra. Tror jag fått en massa energi från min semester!


Flera timmars resande.

Nu är jag verkligen trött på att resa runt hela tiden. Mådde så himla illa på tåget idag.. Blir buss 5 timmar på fredag. Ser inte fram emot det!
Tyvärr får ni inget inlägg om Malta nu heller. Har inte hunnit lägga in bilderna. Och orkar inte skriva något nu. För jag tänkte gå och lägga mig så jag orkar jobba imorgon! Ska simma imorgon också. Duktig!

Blev så glad när jag kom hem till en nystädad lägenhet idag! Och så hade jag fått världens finaste alla hjärtans dags- rosor! Tack så himla mycket! Du är värd guld älskade vän!


Åter i Sverige!

Blir bara ett kort inlägg såhär mitt i natten..
Har kommit hem från Malta nu! Eller jag är inte riktigt hemma än, har 5 timmars tågresa framför mig
imorgon.
Men jag är i alla fall i Sverige igen!
Kommer ett längre inlägg + massa bilder så fort jag får tid!
Men nu vet ni att jag har landat säkert i alla fall!

Malta here we come!

Jaha, då är det bara några timmar kvar tills vi åker iväg!
Känns riktigt bra nu.
Har dock några saker kvar att fixa, men det löser sig imorgon.
Kommer nog inte blogga något när jag är borta.
Men ska väl skicka några sms till några utvalda personer!

Nu har jag börjat fundera lite över framtiden igen.
Får se om dessa planer blir av då.
Har ju fått ändra mig x-antal gånger..

Tänker inte gå här och tråna om jag blivit dissad i alla fall!

Aja, hörs om en vecka!
Hoppas jag och Sofie får det riktigt kul!

You're just like a pill!

Igår sa jag upp min lägenhet för att börja ett nytt liv nere i Gbg.
Idag fick jag ett sms från Annnika om att hon defenitivt inte vill vara med mig.
På söndag ska jag åka till Malta.
Blev lite mycket på en gång. Vet inte om hon tyckte att det var en bra tajming, eller om
hon helt enkelt inte tänkt..
Jag måste i alla fall tänka ordentligt, men det får bli efter Malta och kryssningen.

Och som jag skrev igår, tänker inte ha människor i mitt liv
som får mig att må dåligt!

Tack och hej.

Sjukt roligt!

Idag var det verkligen hysteriskt kul på jobbet!
Jag och Sara (Hm, nu är detta en tredje Sara.. börjar bli lite jobbigt detta..) I alla fall vi gjorde någon konstig papegoja/kollibri/apa/indian-dans när vi stod i kassan. Så sa jag att tänkt om alla skulle börja dansa så, och så skulle kunderna sätta igång de också. Kunde verkligen se som värsta filmscenen framför mig. Då började vi skratta så vi nästan dog. Tror kunderna tyckte vi var galna! Men jag kunde verkligen inte sluta skratta! Det var hysteriskt!
Skönt att avsluta veckan på ett så kul sätt!
Blev en korv-dejt på vängåvan också. Alla har rätt, den godaste korv med bröd säljer de där!

Nu sitter jag och väntar på att Sandra ska komma hit. Vi ska äta lite god middag och se på film.
Trevligt!
Dock så måste jag samtidigt packa. För det har jag inte gjort än...

Det löser sig!


Jag vill leva livet!

Idag satte jag ner foten. Om Du drar ner mig så är det verkligen hejdå.
För jag vill bara leva livet och må bra.
Tänker inte ha människor runt mig som mår dåligt. Självklart vill jag stötta mina vänner. Men jag måste tänka på mig själv.
Alla år som jag missade en massa saker bara på grund av mitt mående.
Aldrig igen!
Jag är stark nu, jag mår bra och lever verkligen för första gången på flera år.
Ingen kan ta det ifrån mig!
Jag förstår att det finns människor med problem. Men gå till någon professionell i stället.
Vänner kan inte hjälpa. Hur mycket man än vill tro det.
Förlåt om jag låter bitter eller som att jag inte bryr mig ett dugg.
Men det här är mitt liv, och jag tänker leva det också!

(Glad Frida.)


Snart är det dags!

Lite problem med designen på bloggen. Men inget jag orkar fixa med nu faktiskt.
Är bara två dagar kvar tills jag och Sofie åker till Malta!
Och jag har massor att fixa, har inte ens börjat packa än!
Stress, stress, stress!

Men jag arbetar bäst när det är lite tid kvar.
Så om jag känner mig själv rätt kommer jag nog packa imorgonkväll.

Just nu sitter jag och har extramt ont i munnen. Min visdomstand som krånglar igen!
Det är tredje gången sen i september.

Nu är min lägenhet uppsagd. Så den sista maj är min sista dag i den här lägenheten..
Känns sorgligt att tänka på nu.
Så därför ska jag bara fokusera på allt kul som kommer den närmsta tiden!

Till Dig.

Jag önskar att jag hade mått bättre, jag önskar att jag hade gjort saker annorlunda.

Men jag vill tro på det goda i människor. Jag vill tro att ondska faktiskt inte existerar.

Ondska är egentligen bara en form av förvirring och dåligt mående.

Jag är äkta, mina tankar är äkta. Och jag tror att du vet i princip allt om mig.

Finns ingenting kvar att säga. Ja står här, och jag har bara mig själv att ge dig. Står här framför dig och önskar så att du ska se vem jag är.

Att du ska kunna se att jag är på riktigt nu.

Jag har aldrig förr känt hur hjärtat varit så halvt. Du är min äkta kärlek.

När jag blundar och tänker på framtiden så är det dig jag ser framför mig. Jag vet att vi kan få ett underbart liv tillsammans.

Jag gör vad som helst för att du ska lita på mig igen.

Jag tycker själv att jag visar det enormt mycket bara genom att vänta på dig medan du är i Afrika.

Det är inte alla som skulle göra det. Men jag gör det för att jag älskar dig. För att det är dig jag vill vara med.

Och för att jag vill visa dig att det går att lita på mig. Jag har verkligen förändrats. Och kan inte ett celibatlöfte visa det, så vet jag inte vad som kan visa det.

Jag vet att kärleken mellan oss finns kvar där. För jag ser hur du tittar på mig när vi ses. Jag ser hur dina pupiller växer. Och jag ser hur jobbigt du tycker att det är.

För jag vet att du vill kasta dig i mina armar. Men inte vågar.

Om du vill ha mig igen så får du mitt eviga löfte. Du får hela mig. Du får allt.

För jag sviker dig inte igen.

Nu är jag här på riktigt. Och jag vill ha något äkta. Jag vill ha flickan i mina drömmar. Jag vill ha dig. Jag vill ha ett livslångt förhållande.


Jag älskar dig Annika Frideborg Sjölund.

Nu och för alltid.


Fan..

Skulle ändra lite på bloggen, så försvann allt.. Nu kommer jag väl fastna här i några försök att få till designen igen.

Glass!

Åt nyss en magnum med mörk choklad. Det är verkligen den godaste glassen! Ville aldrig att den skulle ta slut!
Har tittat på det nya avsnittet av L word också. Så himla bra! Jag satt verkligen och skrattade hela tiden! Blev så glad av det!

Måste börja planera inför Malta-resan snart! Nu börjar det dra ihop sig!

Högen med brev till Annika växer. Jag skriver brev till henne varje dag. Hon har bara varit borta två veckor. Men har redan blivit rätt många brev. Hon ska vara borta två månader till. Så ni kan ju tänka er hur mycket brev det kommer bli! Kommer kunna fylla ett helt badkar.


All I can breathe is your life.

And I'd give up forever to touch you
'Cause I know that you feel me somehow
You're the closest to heaven that I'll ever be
And I don't want to go home right now

And all I can taste is this moment
And all I can breathe is your life
and sooner or later it's over
I just don't want to miss you tonight



Ikväll ska jag bli full för kärlekes skull!

Nej, det ska jag inte. Men det är en väldigt bra låt! Fin!

Den här veckan har gått galet fort! Vet inte vart alla dagar försvann, men kändes som att de inte riktigt tog mig med, utan susade bara förbi som ett x2000.

Jag har för mycket känslor inom mig. Blir förvirrad.
Ska bli skönt att åka till Malta om en vecka och bara fokusera på allt som är där! Inget annat.

Händer inte alls mycket de kommande veckan faktiskt.
Vi ska skylta om i alla skyltfönster på jobbet. Annars är det som vanligt där.
Jag ska väl försöka storstäda här hemma innan jag åker så jag kommer tillbaka till en ritkigt fin lägenhet.
Men får se, nått skoj kanske dyker upp får jag hoppas.
Annars får jag se till att dyka upp hos folk mitt i natten! Det är jag ju bra på!

(Någon ytterst udda bild som Sara knäppte på mig i fredags..)


RSS 2.0