Hemskt.

Svantes lillasyster hade gjort en minnessida om honom. Höll på att spy när jag såg bilderna från platsen där han dog. Det var bilder på bilen. Den var i princip helt sönderbränd. Och i framsätet så satt han och Åsa. Sönderbrända de också. Bara skelettet kvar. Så himla hemska bilder. Förstår inte hur tidningar har kunnat publicerat dem. Det borde vara förbjudet! Döden känns så himla nära. 2007 var verkligen ett hemskt dödsår. Snart är det ett år sen farfar dog. Mår så himla dåligt av att tänka på döden. Jag bara orkar inte. Får panik och undrar hur man ska hinna allt man vill i detta liv. Just nu sitter jag och är så himla onödig att jag sitter och tittar på Du är vad du äter. Känns ju verkligen som slöseri med tid. Jag borde göra något viktigt. Ta hand om människor i min omgivning. Inte bara strunta bort allt!

Jag förstår inte.

Klar med nya designen nu. Supernöjd med den faktiskt.
Sitter och lyssnar på The Cranberries. Försöker att ignorera smärtan i bröstet. Det gör verkligen jätteont. Varje andetag svider. Så jag lyssnar på jättehög musik i stället så jag inte ska tänka på det. Men genom att skriva om det så inser jag hur ont det gör.
Jag borde ha städat och bakat bröd. Men har verkligen inte haft någon lust alls med det. Ska väl titta på Vänner strax. Sen får jag väl se om jag har ork att fixa med något.
Det har varit en rätt jobbig dag idag. Rent mentalt. Bråkat en del med Annika. Sen fick jag veta en sak som känns väldigt jobbigt. Men det är väl helt enkelt bara att ta sig igenom allt och gå vidare.
Vinet ligger redan i kylen och jag väntar på att det ska bli lördag. Då ska jag åtminstone vara med Simone och Totte. Får se om vi blir några fler. Annars så blir det nog trevligt ändå. Gott och dricka och goda vänner brukar göra susen.

Ny design.

Sitter och fixar designen på bloggen. Tänkte att jag skulle göra den helt efter mina egna bilder. Eftersom att det faktiskt är förbjudet att kopiera bilder som man hittar på internet. OM det inte står klart och tydligt att man får kopiera dem. Ska leka lite i photoshop och göra den riktigt fin. Först och främst så har jag ändra bakgrunden på bloggen. Lagt in en bild på några blommor som jag fotograferade en sommar. Nu är det headern som ska fixas.
Skriver mer sen.

Du har mitt öde i din hand.

Det blir inte någon simning idag. Känner mig inte alls pepp för det. Så förhoppningsvis blir det en promenad sen. Kanske åka till Härnösand och promenera med Linn. Får se om hon känner för det. Skulle vara trevligt att få röra på sig lite och få prata av sig en del. Inte för att jag har något intressant att säga kanske. Men prata kan man väl aldrig få nog av?
Igår var det premiär av Gossip girl. Måste säga att jag trodde det skulle vara lite bättre. I och för sig brukar inte saker och ting vara bra första gången. Bara ge det en chans till helt enkelt.
Annika sa förut att hon är glad att hon är tillsammans med den nya Frida. Det är jag också glad över. Hade bara önskat att nya Frida hade varit den Frida som hade funnits hela tiden. Hade varit en massa elände som hade kunnat förhindrats. Ingen idé att gräma sig över det egentligen. Gå vidare och vara glad att jag funnit mig själv helt enkelt. Har fått mycket positiv respons på sistone. På hur jag behandlar folk och hur mitt humör är. Känns fantastiskt.
Monika tog körkort igår. Grattis, grattis!
Har bokat en del resor nu.
6:e februari Sthlm
7-14:e februari Marocko
7-10:e mars Dalum
19-26:e mars Vingåker
Tallin skippar jag för det blir alldeles för mycket pengar att lägga ut. Behöver säkerligen en del pengar i sommar.


Promenad.

Var ute och gick 50 minuter idag. Rikigt duktigt av mig. Igår var jag också ute och gick. Samt att imorgon ska jag simma med Totte och SImone. Nu är det verkligen nya livet som gäller.
Just nu lagas det mat. Makaronilåda blir det. Anna-Karin är också här så hon ska få lite mat i magen.
Mormor och morfar ringde nyss. Pratade först lite med morfar sen med mormor. Det är kul när de ringer. Så man vet att de fortfarande tänker på mig.
Nä, nu kan jag inte skriva mer. Måste kolla om maten är klar.

Marocko.

Då var det klart! Resan till Marocko är bokad. Vi ska bo på ett hotell i Agadir. Sola och bada! Ha det härligt helt enkelt. Vi åker den 6:e februari till Sthlm. För att sedan åka från Arlanda den 7:e kl. 07:05. Jag hoppas på en fantastisk resa! En vecka bli vi borta. Och med vi menar jag förstås mig och Annika.
Sen får vi se om det blir en Paris-resa till sommaren. Ev. ska vi då åka med Anna-Karin och Fredde också.
Skoj, skoj. Men nu är det först och främst Marocko som vi ska se fram emot.
Massa saker som måste fixas innan. Kolla alla kläder, köpa solskydd, kolla bikini, hämta ut passet. 
Jag längtar!

 image16

Detta är hotellet vi kommer att bo på.

Totte.

Totte åkte ut till mig idag. Vi tittade på L word. Alltid lika trevligt att träffa den flickan. Hon har verkligen varit ett bra stöd. Är jätteglad att jag lärt känna henne. Hon är en av de bästa människorna jag träffat sen jag flyttat upp till Sundsvall. Känns bra att vi kommit på vad för slags relation vi vill ha till varandra också. Först var det vänner, sen strul, sen var det tal om att vi skulle satsa på oss, men nu så är det verkligen enbart vänskap. Det är det bästa för oss. Älskar henne!

image15


Bröd bak.

Idag vet jag inte riktigt vad jag gjort. Nä, men klev väl upp runt halv 10 kanske. Käkat frukost och såna vanliga saker.
Bakade bröd igårkväll. Kändes patetiskt att göra det en lördagkväll. Men va fan. Det är väl inte tvång att gå ut och festa på helgerna eller? Så nu har vi gott bröd här hemma. Jag har blivit riktigt huslig. Jag har väl alltid varit det, men känns som att man nått nån slags gräns när man bakar bröd mitt i natten. 
Annika har försökt boka resan till Marocko, men har inte fått tag i resebyrån än. Hon ska försöka ringa imorgon. Så då får vi se om det blir någon resa. Hoppas verkligen på det. Ser fram emot sol och bad. 
Blir väldigt mycket resande de kommande två månaderna. Marocko, Dalum, Vingåker och Tallin. Så hela februari och mars är i princip fullbokade. Familjen kommer och hälsar  på i slutet av februari också. Ska försöka få upp Jenny och Marcus någon helg. Inte samma. Men de ska allt komma och hälsa på mig. Annika och jag ska fixa en fest med Indien-tema någon dag också. Då hoppas jag på att få hit Monika och Frida.
Mitt liv kan verka ganska innehållslöst ibland. Men nu är det verkligen mycket på gång. Känns väldigt skönt.


image13

Mitt hembakade bröd.

Arbetslösheten.

Jag blir galen. Varför ska det vara så förbannat svårt för en relativt stor stad som Sundsvall att hitta på saker
för de arbetslösa att göra? Jag hitta någon artikel om nån nystartad förening vid namn "Jobbkraften". Det ska
tydligen vara en stödgrupp för arbetslösa i Sundsvall. MEN det finns inga uppgifter om hur man kommer i kontakt med dem eller så. Det är väldigt märkligt. Det är som att de finns, men ändå inte existerar på riktigt.
Jag och Inger pratade om det i torsdags. Att det borde finnas aktiviteter för de arbetslösa. Det behöver inte ens vara något speciellt egentligen. Bara att man ses ett gäng människor. Pratar framtid. Delar sina tankar och funderingar. Knyter kontakter med varandra. För att hitta jobb så behöver man massor med kontakter.
Jag kanske till exempel känner folk inom ett visst yrkesområde, men som jag inte är intresserad av att jobb inom. Då kanske det finns någon annan som kan ha nytta av mina kontakter. Jag skulle bli jätteglad om någon hade bra kontakter på någon av djur- eller inredningsbutikerna i Sundsvall. Människor kan ge varandra så mycket. Så varför inte bara vara en enad kraft? Ta och ge, det är vad livet handlar om. Såväl inom relationer som i yrkeslivet.
Om jag visste hur och hade folk bakom mig så skulle jag mer än gärna starta någon slags förening för arbetslösa.
Men vet inte riktigt hur det skulle gå till. Fast det går säkert att ta reda på. Det kan bli mitt projekt för 2008.
Bota arbetslöshetsdepressionen.

image5
(Bild från en dramaserie på SVT).

Sjätte dagen.

Är inne på min sjätte dag.
Det blev havregrynsgröt till frukost idag. Ställde mig på vågen innan dess och såg siffrorna 74.2. Hyffsat bra.
Känns som att vikten vädigt sakta, men säkert håller på att gå neråt.
Börjar vänja mig bra vid att äta nyttig mat och inte äta en massa godis och sånt. Känner att när jag har full kontroll
på det så kan jag börja träna ordentligt. Just nu blir det promenader. Sen nästa vecka så ska jag börja med simmning. Ska väl försöka få in två pass simmning i veckan. Ska ta tag i magtränaren nu också. Den är bra för då får man träna både mage, rumpa och armar. Känns ganska perfekt.
Annika har sagt att jag ska få något när jag klarat mina delmål. Första delmålet är 73.0 kg. Det hoppas jag att nå inom 2-3 veckor. Med tanke på att jag ska äta nyttigt så kommer jag ju inte tappa så mycket i vikt . Kommer ju gå ganska sakta. Men bättre att jag gör så än att jag helt plötsligt bara slutar att äta. Då kommer det bara bli massa knas.


Tredje dagen.

Nu är jag inne på tredje dagen av mitt nya liv. Hittils tycker jag att det har gått bra. Har inte varit så himla sugen på godis och sånt faktiskt. Igår så var jag med Totte. Då började vi med att gå en promenad på ca 45 minuter. Sen så när vi kom in så åt vi en nyttig mat bestående av Quornfilé, ris och salsagryta (tomat, paprika, bönor och lök).
Det var riktigt gott. Och eftersom Totte går på viktväktarna så får hon ju bara äta ett visst antal points per dag. Så jag antar att maten inte innehöll så många points.
Idag har jag mensvärk och är allmänt seg. Så blir nog mest att ta det lungt. Men ska försöka att gå en promenad lite senare. På fredag blir det att simma några längder. Ska försöka att göra bloggen lite mer intressant eftersom. Fast egentligen är den mest till för mig själv. Så jag borde inte bry mig så mycket.


2008 är här!

Nytt år, nya tider. Så brukar det ofta heta för många personer. Även för mig och även detta år.
Nu ska det faktiskt bli så också. Jag ska börja träna och äta betydligt nyttigare än vad jag gjort förut.
Ska skriva om det i bloggen. Min blogg ska bli som mitt ansikte utåt för när jag lyckas och misslyckas.
Det finns bloggar om precis allt! Skönhet, mode, skvaller, stureplan, vardagsliv, flator, bögar och säkert
finns det flera om träning och bantning. Så jag ser mig inte som ett unikt fall direkt. Jag vill bara skriva så
att jag sedan när 2009 stundar, kan se om jag verkligen lyckats nå resultat eller inte. Och om jag gjort det
så kan jag läsa om vägen att nå dit också.

Innan jag flyttade till Sundsvall vägde jag ca 67 kg. Under ett år här har jag gått upp hela 10 kg. Har nu genom att vara lite klok och duktig lyckats gå ner till 75 kg. Så 2 kg har jag lyckats med. Men målet är att komma ner till min utgångsvikt.

Nya livet, here we go!!

RSS 2.0