Gardiner.

Satt precis och tittade igenom alla reklamblad som så fint tryckts ner i min postlåda till en trasslig hög. Hittade ett par fina gardiner från Jysk som jag ska åka iväg och köpa imorgon!
Så nu ska det bli ännu lite mer hemtrevligt här. Ev. så ska jag införskaffa mig en rullgardin också.

(Nice va?)


Bra och dåligt.

Idag börjar vinterturlistan att gälla. Vilket är kanon! För då går det en buss i kvarten.

Sen till det dåliga. Folktandvården sa att de inte har någon tid för undersökning förrän i november, och om det är akut så måste jag ringa 112 för att få tid hos en akut tandläkare. Jag har ingen som helst lust att ringa till 112. Det känns bara läskigt ju..

(Nya turlistan!)


Försäkringskassans bidrag.

Var tvungen att kolla upp det där med försäkringskassan på en gång. 300 kr kan man få av dem. Men eftersom jag inte varit hos tandläkaren på 2 år så får jag 600 kr. Men wow. Kommer ändå få betala runt 4000 kr.

Nu tänker jag sova och glömma.

Tandläkaren.

Naaww. Pratat med Annika i telefon 1 timme och 20 minuter. Så skönt att höra hennes röst. Saknar henne redan hur mycket som helst! 

Funderar på att skippa min inplanerade dag imorgon. Känner mig inte så pigg. Fast det kan ha gått över till imorgon. 

Har suttit och kollat upp priser hos tandläkaren. Runt 600 kr kostar en grundlig undersökning. Sen om det visar sig att jag har hål så kostar det 2500-4500 kr att laga. Samt att när jag ändå håller på så har jag ett skönhetsfel som måste fixas någon gång. Det kostar 600 kr. Så jag lär landa på runt 5000-7000 kr. Får verkligen panik över det! Men undersökningen borde gå under mitt ekonomiska bistånd. Sen får jag väl se hur det är med försäkringskassan. Vad de betalar. Annars får jag väl ta ett lån av någon av mina föräldrar och ha någon slags betalningsplan med dem. 
Nej, nu tänker jag sova. Annars mår jag bara dåligt.

God natt.  


En timme och trettiosju minuter av tystnad.

Det är läskigt det här. Att bo helt ensam. Det har inte ens gått lång tid. Men det är så himla påtagligt ändå. Jag är rastlös till tusen. Pratade med mamma i telefon en timme förut. Då for tiden i alla fall iväg. Jag borde gå och lägga mig tidigt ikväll. Så det känns bra att kliva upp tidigt imorgon. Måste upp väldigt tidigt! Tidigare än när jag ska jobba. För jag har flera ärenden att uträtta. Och halv 11 ska jag vara hos Totte. Så måste hinna med allt innan dess. Så nu gäller det att planera inför morgondagen.
Måste till:
Ungdomscentrum
SJ-resecenter
Apoteket
Banken
Men vet ju inte hur lång tid det kommer ta på varje ställe. Om jag åker hemifrån kl. 9 så borde jag hinna allt. Och då ska jag ringa tandläkaren innan jag åker också. Så kl. 8 bör jag kliva upp. Blir nog bra det.

Just nu väntar jag bara på ett litet livstecken. Vill höra hur det har gått än så länge. Men får nog vänta ett bra tag till.
Sitter och är verkligen jättehungrig. Borde verkligen inte äta nu. För jag håller på och ska börja vara nyttig igen. Det gick kanon sist, bara grejen att jag slutade med det och gick upp igen..
Denna gång ska det bli annorlunda!
Och 13 helger av alkohol har nog gjort sitt. Har kommit på varför magen vuxit och plånboken fått ett hål i sig. Ujuj.
Men nu är det bara 2 helger kvar! Sen blir det inte att dricka alkohol på länge. Finns massa annat kul att lägga pengarna på.

Nu tänkte jag fortsätta städa lite medan jag väntar på ett telefonsamtal.

Helgen.

Ja.. Vad ska jag säga? Det blev festande i fredags ändå. Jag och Annika var ute på Birsta. Hemma hos Malin och Danne skulle det vara lite förfest. Jag sa först nej, för jag kände att jag ville inte festa. Men sen så ångrade jag mig. Så vi gick till systemet, handlade lite där. Jag såg förresten att de hade fått in en ny katt-vinflaska. Så den måste jag köpa!
Sen så tog vi bussen ut till Timrå. Vi (Jag, Annika, Helene, Malin, Danne och Stoffe) spelade lite dryckesspel. När vi var lagom berusade så tog vi en taxi ner till stan. Jag och Annika tog bussen från stan hem till mig en sväng. Bara för att fräscha till oss lite eftersom vi både hade kommit direkt från jobbet till förfesten.
Sen bar det av ner till stan. Vi kollade läget på Daltons, men där var det bara en riktigt äcklig kille som försökte stöta på Annika. Så vi drog vidare. Mötte Malin och Helene utanför BK's. Hittade även Amina där, så vi stod och snackade med henne ett tag. Efter det drog jag och Annika vidare till Irish. Där inne träffade vi Malin. Så vi stod och snackade med henne ett tag. Det vimmlade praktiskt taget av flator inne på Irish. Vet inte vad som hade hänt. Alla bara var där. Men det var lite kul.
Efter ett tag där så bestämde vi oss för att ta bussen hem eftersom att jag skulle jobba dagen efter.
På lördagen åkte jag till jobbet. Jobbade två timmar. Lugn dag som fan! Cyklade hem. Städade lite. Sen tog jag och Annika bussen till Bommen. Handlade lite på ICA. Sen kom Kika och hämade oss. Åkte ut till Torrsjö.
Fixade tacopaj som vi bjöd Annikas föräldrar på. Det verkade uppskattat! Sen tog Annika och jag oss en fotorunda. Det är så himla mysigt att vara ute på landet! Efter det blev det filmkväll. Taboo och Inre kretsen.
Har nog aldrig sovit så bra som jag gjorde i natt! Sängen var gudomligt skön. Så idag är jag utvilad!
Dagen idag har varit rätt lugn.
Sitter just nu och försöker hjälpa Annika med vägbeskrivning till skolan. Men det är lite svårt för hon vet inte vart de är någonstans. Och jag trodde de körde på E14 så jag beskrev liksom en sak. Hoppas de hinner dit. För det skulle vara incheckning till kl. 18..

Men nu är det dags för mig att städa lite.

(En söt kalv som jag inte kunde låta bli att knäppa ett kort på.)



(Min goda mat som jag åt idag!)


Och det blir bara bättre..

Tjoo.
Jobbat idag med. Stod i kassan i princip hela dagen. Skoj! Det var två kunder som köpte kläder för 1000 kr idag! Och då får ni tänka att det är 50% rabatt också. Snacka om att det blev mycket kläder. Vi fick ta fram två stora IKEA kassar! Men det är kul när det går så bra i butiken.
Efter jobbet var jag på kulturmagasinet, har ingen bläck i skrivaren hemma, så skrev ut lite papper där.
Sen så åkte jag hem. Hittade ett litet fint kuvert i brevlådan. Tack mormor!
Nu så sitter jag med min tandvärk och ska snart proppa lite mer smärtstillande, sen ska jag fixa i ordning mig för att ta en tripp till Birsta med Annika. Detta är ju sista helgen tillsammans innan hon flyttar till Östersund. Så vi ska umgås ordentligt.
Jag skäms nästan för att säga det här. Men jag är sugen på att festa... Vad blir det? Typ 13:e helgen i rad i så fall?
Nej fy, denna helg blir vit som snö!

Smärtstillande och fixa i ordning sig var det ja!

Återkommande mode.

Jag har börjat mitt nya jobb nu. Eller jobb och jobb, det är en praktikplats, men det känns mer som ett jobb. Har stått i kassan och älskar det verkligen! Det är hur kul som helst. Butiken är fantastik och personerna som jobbar där är trevliga. Så detta ska nog kunna bli en bra erfarenhet och upplevelse. Det känns som att jag är mer öppen nu också, så därför går det nog bättre på grund av det.
För er som inte vet vad Återkommande mode är för butik så är det en lillasyster till butikskedjan Erikshjälpen som är en biståndsorganistation. Så det mesta av våra inkomster i butiken går till bistånd. Bra va?
Så denna vecka är det mest det jag haft för mig, jobbat där. Igår hann jag hyra en film också, en Beckfilm. Tog lite ensamtid och bara tog det lugnt.
Idag så har jag umgåts med Annika. Tittat på One tree hill och ätit god middag. Det slank ner lite glass innan middagen i min mage också.

(Dessa jättefina skor köpte jag idag på jobbet för endast 43 kr, det är rea denna vecka. 50% på allt i butiken!)


7 dagar kvar.

Om 7 dagar förändras livet. Det kommer ta en drastisk vändning. Min trygghet kommer försvinna. Jag kommer kasta mig ut igen. Ut i det okända. Men jag är inte rädd. Jag är förväntansfull. Tror verkligen att det kommer gå bra. Det känns lite som att jag blir ett litet barn igen, ett barn som precis ska lära sig gå. För vissa går det fort, men för andra tar det lite längre tid. Men jag tänker omge mig med glada människor och positiv energi.
Jag har ingen som helst aning om vad hösten kommer bjuda på. Vad kommer jag vara för slags människa? Kommer jag må bra? Kommer hon stå vid min sida? Tiden utvisar svaren.
Jag tänker inte grubbla för mycket. Först och främst ska jag se till att den kommande veckan blir lyckad. Imorgon ska jag jobba sista dagen i Bosvedjan, sen på tisdag är det första dagen för mig på Återkommande mode. Ser fram emot det, men är samtidigt nervös. Jag har blivit så van vid mina arbetsuppgifter, har gjort samma sak i nästan 3 månader. Men förändringar är allitd bra, right? Fast från och med nu kommer jag jobba tis-lör varje vecka. Så inget festande för mig på fredagar. Men alla lördagar är inbokade för paaarty!

Jag har funderat lite. Ska försöka börja skriva igen. Kanske skrev något om det i förra inlägget.. Men tänkte ta upp skrivandet på socker. Dagboken, dikter, noveller. Känns som att det är en plats jag kan försvinna in i lite grann. Men det är inget dåligt i det. Det är trygghet. Så om allt annat går åt helvete så har jag i alla fall det.

Kreativitet.

Kreativa människor är nog det bästa som finns. Det kan vara i vilken form som helst. Bara människor som gör något. Jag blir förundrad över vissa saker. En berättelse som fångar, en vacker bild, en otrolig sång, en dikt som prickar rätt. Jag är nog inte kreativ på en fläck egentligen. Men jag försöker verkligen. Jag tycker att jag kan uttrycka mig bra i ord. Och ibland får jag till fantastiska bilder. Allt har nog med övning att göra. Vill man verkligen något och försöker tillräckligt länge så går nog allt. Människan är en otrolig varelse. 
Jag funderar på att ta en fotorunda sen. Fast jag är så dålig på att hitta motiv. Det blir liksom bara tråkigt och "grått". 
Säkerligen skulle jag kunna ta fina bilder bara genom att använda mig av saker jag har hemma. Men jag har liksom inte den förmågan än. Är man riktigt duktig på något så kan man genom små medel skapa något fantastikst. Sån vill jag bli. 
När jag har pengar över så ska jag köpa en symaskin. Vill sy, fota och skriva. Har lite idéer till pyssel också. 
Jag skulle inte bry mig om jag blev lite egen av mig. Det är bara charmigt.
 

Kom änglar.

Den vackraste stunden i livet var den när du kom
och allt var förbjudet
och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om
för det ekar i huvet'
och det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna,
den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna

O jag somnade den natten i tron på att allt var en del
i en kärlekshistoria
men det visa' sig dagen därpå att jag hade gjort fel
när jag gav dig en gloria
Och den stund som jag kände som nära var blott alvedon
och dom himmelska ben som jag ville förtära dom gick
där ifrån

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

/
Lars Winnerbäck.

RSS 2.0